• norica on board warship patrie web
  • Norica Speech
  • norica for webpage

Ultimele ştiri

Despre Norica

Norica Nicolay poza in PECunoscută pentru curajul de a spune lucrurilor pe nume, Norica Nicolai este personalitatea care și-a creat o expertiză în mai multe politici publice de interes, precum cel al afacerilor externe, securității și apărării, drepturile femeii și politica comună de pescuit a UE.

 

Norica Nicolai a fost senator al României timp de două mandate, între anii 2000 şi 2008, poziție din care a contribuit la îmbunătățirea legislației din mai multe domenii cum ar fi cel juridic, al apărării şi securităţii naţionale, cel al muncii, familiei şi protecţiei sociale.

 

De profesie jurist, Norica Nicolai a ocupat, de-a lungul timpului, funcţiile secretar de stat în Ministerul Muncii și Protecției Sociale, de vicepreşedinte al Senatului, preşedinte al Comisiei Juridice, vicepreşedinte al Comisiei de Apărare şi a fost membră a Delegaţiei Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a NATO. A avut posibilitatea de a cunoaşte astfel structurile de securitate şi opţiunile de politici specifice multor state din Uniunea Europeană.

 

Norica Nicolai este în prezent vicepreşedintă a ALDE România, iar în acţiunea sa politică este condusă de câteva principii pe care nu le încalcă niciodată: corectitudine, coerenţă, demnitate. Norica Nicolai nu crede în compromisuri, indiferent de domeniu, dar consideră că negocierea este o arta posibilului.

 

În prezent, Norica Nicolai este vicepreședintă a Grupului ALDE din Parlamentul European, membră a Comisiei pentru Pescuit, a Comisiei de Afaceri Externe, a Subcomisiei pentru Securitate şi Apărare și a Comisiei de Dezvoltare Regională. De asemenea, Norica Nicolai lucrează în domeniul extrem de important al politicii de vecinătate din Estul Europei, activând în cadrul Delegației la Comitetul parlamentar de asociere UE-Moldova, al Delegației la Adunarea Parlamentară Euronest, al Delegației la Comisia parlamentară de cooperare UE-Rusia și al Delegației pentru relațiile cu Adunarea Parlamentară a NATO.

 

Unul din domeniile în care a decis să își folosească influența este cel am sănătății publice, implicându-se în diverse campanii de promovare a accesului la tratament pentru pacienții din România cu boli mai puțin cunoscute, precum hemofilia sau infertilitatea. Dincolo, însă, de toate aceste proiecte în care este implicată, pentru Norica Nicolai, obiectivul principal al mandatului său în Parlamentul European este acela de a crea o legătură puternică între români şi instituţiile europene, de a sprijini România în procesul său de a deveni o voce serioasă și puternică în cadrul Uniunii Europene.

 


Prezentare

  • Despre Norica
  • Proiectul meu
  • Comisiile

Norica Nicolay poza in PECunoscută pentru curajul de a spune lucrurilor pe nume, Norica Nicolai este personalitatea care și-a creat o expertiză în mai multe politici publice de interes, precum cel al afacerilor externe, securității și apărării, drepturile femeii și politica comună de pescuit a UE.

Mai mult

Proiectul Meu: De partea ta!

România trece de ani buni de zile printr-o criză acută. Subiectele false şi artificiale acaparează spațiul mediatic, trăim o epocă a dezbinării și a violenței în spațiul public care țin în loc societatea, care ne împiedică să evoluăm ca nație, să ne găsim și să ne promovăm identitatea.

Mai mult

Norica Nicolai deține calitatea de membră a Comisiei pentru Pescuit (PECH), a Delegației la Comitetul parlamentar de asociere UE-Moldova, și a Delegației la Adunarea Parlamentară Euronest  De asemenea, ea activează din poziția de membră supleantă în Comisia pentru afaceri externe (AFET), Comisia pentru dezvoltare regională (REGI), Subcomisia pentru securitate și apărare (SEDE), Delegația la Comisia parlamentară de cooperare UE-Rusia și Delegația pentru relațiile cu Adunarea Parlamentară a NATO

Mai mult

Intră în sala de plen a Parlamentului European!

 

Translation

Vizitatori conectaţi

We have 53 guests online

Petiție online către Parlamentul European

Dreptul de petitionare este unul dintre drepturile fundamentale ale cetăţenilor Europei.

Orice cetăţean, în mod individual sau în asociere cu alte persoane, îşi poate exercita oricând dreptul de a adresa petiţii Parlamentului European, în conformitate cu articolul 227 din Tratatul privind funcţionarea Uniunii Europene.

Adreseaza o petitie catre Parlamentul European aici

Raport de activitate

5 ani - Zi de zi de partea ta!

Citeste raportul meu de activitate 2009 - 2014


Descarca raportul in format pdf aici