Sărbătoarea Mărțișorului în Parlamentul European

User Rating:  / 0
PoorBest 

Eurodeputata liberală, Norica Nicolai, a fost, aseară, la Parlamentul European, gazda unui eveniment dedicat Mărțișorului. Manifestarea a inclus și vernisajul unei expoziții de pictură semnată Sanda Teacă, expoziție care rămâne deschisă până vineri în spațiul dedicat acestui tip de manifestări din Parlamentul European.

 

În discursul său de aseară, Norica Nicolai, a evidențiat simbolistica mărțișorului pentru oaspeții străini prezenți la eveniment:

“Pentru noi este un simbol al primăverii, al regenerării. Vecinii noștri bulgari îl oferă în dar atât femeilor cât și bărbaților, noi, românii, îl oferim în special doamnelor. Șnurul împletit roșu și alb este simbolul contopirii anotimpurilor: iarna care a trecut și primăvara care stă să vină. Avem, în această seară, prilejul să admirăm, pe lângă mărțișoarele pe care le primesc toate doamnele participante la ceremonia noastră, și tablourile talentatei artiste Sanda Teacă. Aș vrea să îi mulțumesc că aduce frumosul, culoarea și spiritul românesc în Parlamentul European”.

Evenimentul de aseară a fost organizat împreună cu Fundația Valențe Umane.

Translation